2007. november 8., csütörtök

Találkozások hete

Ezen a héten két Silent Vertigo találkozó is megszervezésre került. Az első egy szűkkörű programozói összereffenés volt, míg a második egy teljes csapatot felölelő konf lesz.

Akkor kezdeném is a múltidőbe tett programozói megbeszéléssel. (A leírásban erősen támaszkodom majd Gabo feljegyzéseire.)

Ezen a szépnek nem nevezhető keddi napon, jópár témát érintettünk a SO mindhárom nagy területéről (kliens, szerver, editor), bár a társalgás nagy része a szerver oldal ill. a kliens-szerver kommunikáció megvalósítására koncentrált.

A szerverarchitektúra tervezésénél felmerült egyik kérdés a többmagos/többprocesszoros rendszerek optimális kihasználása volt. Született egy elképzelés arra, hogy egy több szálon futó szerver esetén hogyan lehetne a feladatokat optimálisan "szálakba osztani", ill. felvetődött az erlang esetleges használata.
Felmerült az entitások szinkronizációjának kérdése a szerver és a kliens oldal között minek következtében kiderült, hogy egyes entitások esetében szükség lesz majd külön szerver, kliens és editor oldali részre is.

Kliens oldalon felvetődött, hogy esetleg elhagyjuk a CeGUI-t (a gui-ért most felelős könyvtár) és helyette egy könnyebb, de igényeinknek megfelelő Ogre layeres gui-ra váltunk (jelenlegi esélyes a QuickGUI).

Editor témában a modulizált felépítés megvalósítása, ill. néhány FLTK-s trükk került napirendre.

Dióhéjban ennyit erről a majdnem öt órás beszélgetésről.
A még jövő időben lévő global SV találkozóról pedig majd hétfőn...

Próbáltam még a közérthetőség keretein belül maradni, remélem sikerült, amennyiben nem azt plíz jelezzétek. De ha esetleg a zanzásítás és a technikai részletek hiánya volt zavaró azért is lehet kiabálni. ;)

Nincsenek megjegyzések: